Autorităţile americane au dat publicităţii duminică înregistrarea audio a apelului telefonic dat de proprietarul bărcii în care a fost capturat Djokar Ţarnaev, unul dintre autorii atentatului de la maratonul de la Boston, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 19 aprilie 2013, un locuitor din Watertown, David Henneberry, şi-a verificat barca aflată în grădină, a observat că era acoperită de sânge şi a văzut că cineva se afla înăuntru. Speriat, el a sunat la srrviciile de urgenţă.

“Tocmai m-am uitat, am văzut ceva pe dinafară şi m-am speriat. M-am uitat înăuntru şi am văzut sânge peste tot pe fundul bărcii şi este un cadavru în barcă”, i-a spus el operatorului.

Operatorul i-a spus lui Henneberry să “stea unde se află”. “Este în barcă, întins pe jos”, a adăugat proprietarul bărcii.

“Urcaţi pe scară, puteţi deschide trapa. Este în barcă”, a adăugat el.

“Este în viaţă?”, a întrebat operatorul. “Nu ştiu. Persoana nu s-a mişcat când am deschis uşa”, a precizat bărbatul.

Operatorul i-a cerut proprietarului bărcii să nu se apropie de Ţarnaev, pentru că este periculos.

Ţarnaev şi fratele său, Tamerlan, au detonat două bombe improvizate la linia de final a Maratonului Boston, pe 15 aprilie 2013. Trei oameni au murit, iar peste 270 au fost răniţi.

Cei doi atacatori au fugit, după care au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu poliţia. Tamerlan a fost ucis, iar Ţarnaev a fost rănit grav. El a fost arestat ulterior şi condamnat la moarte prin injecţie letală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.