Autorităţi electorale ruse au anunţat că examinează o serie de incidente cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în alegerile ruse de duminică, scrie The Associayed Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Navalnîi anunţă că boicotează alegerile prezidenţiale din Rusia
CITEȘTE ȘI Sub focul criticilor occidentale, Vladimir Putin se pregăteşte să triumfe la urne

Unul dintre incidente a avut loc în localitatea Liuberţi, situată lângă capitala rusă.

Irina Konovalova, preşedinta Comisiei electorale a regiunii Moscova, a anunţat că toate buletinele de vot din runa respectivă au fost declarate invalide.

De asemenea, într-o localitate din Extremul Orient, Artiom, un bărbat a introdus mai multe buletine de vot în urmă, potrivit Tatinei Gladhih, preşedinta comisiei electorale din regiune. Ea a anunţat că urna a fost sigilată, iar bărbatul respectiv arestat.

Comisia electorală centrală (CEC) rusă a anunţat la rândul ei că examinează acuzaţii cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în regiunea Kemerovo din Siberia.

Observatori independenţi şi activişti au denunţat numeroase incidente de acest fel, dar şi alte nereguli în scrutinul de duminică, în urma cărora preşedintele rus în exerciţiu Vladimir Putin este sigur că va obţine al patrulea mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.