Atena urmează să protesteze în mod oficial pe lângă Belgrad, în urma prăbuşirii pe teritoriul grec a unui avion care avea la bord material militar provenind din Serbia, anunţă luni un oficial de rang înat de la Ministerul grec de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Greciei la Belgrad urmea să prezinte ”un protest imediar” Serbiei, pe care o acuză că nu a informat suficient de înainte Atena cu privire la natura periculoasă a încărcăturii avionului, precizează acest oficial.

Opt membri ai echipajului ucrainean al avionului au murit în urma prăbuşirii aeronavei cargo de tip Antonov 12 (An-12), sâmbătă seara, în nordul Greciei.

Avionul transporta armament destinat Bangladeshului.

Avionul de tip An-12, o aeronavă de transport cu patru motoare, din epoca sovietică, aparţinând unei conmpanii ucrainene, transporta aproximativ 11 tone de armament.

Un fotograf AFP a văzut, din aer, epava An-12, dispersată într-un perimetru vast.

Locutorii din zona respectivă au primit interdicţia de a se duce pe câmp, în apropierea locului dramei, până când autorităţile vor evacua epava şi muniţia care nu a explodat la impact.

Experţi în explozivi acţionau luni la locul prăbuşirii, în vederea unei decontaminări a zonei, care să redevină accesibilă locuitorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.