Atacurile americane au lovit unităţile folosite de al Hashed al Shabi, cunoscută şi sub numele de Unităţile de Mobilizare Populară (PMU), în oraşul irakian Al-Qaim, situat în partea de vest a provinciei Anbar, de-a lungul graniţei Irak-Siria, potrivit oficialilor securităţii irakiene şi primarul din Al-Qaim, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SUA consideră PMU ca miliţii susţinute de Iran şi consideră că unele dintre ele sunt responsabile pentru atacurile asupra ţintelor americane în Irak şi Siria.

Într-o declaraţie, Yahya Rasool, purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate ale Irakului, a condamnat atacurile, calificându-le drept o „încălcare a suveranităţii irakiene”.

„Oraşul Al-Qaim şi zonele de graniţă irakiene sunt supuse unor atacuri aeriene ale aeronavelor americane, într-un moment în care Irakul face mari eforturi pentru a asigura stabilitatea regiunii”, a declarat Rasool.
„Aceste atacuri sunt considerate o încălcare a suveranităţii irakiene şi subminează eforturile guvernului irakian, reprezentând o ameninţare care ar putea avea consecinţe nedorite pentru Irak şi pentru întreaga regiune, efectele vor fi îngrozitoare pentru securitatea şi stabilitatea în Irak şi în regiune”. a continuat purtătorul de cuvânt.


Primarul din Al-Qaim, Turki Al-Mahalawi, a declarat că în urma atacurilor au fost lovite trei case  folosite ca depozite de arme de către PMU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.