Două atacuri teroriste au avut loc miercuri la Teheran, unde mai mulţi atacatori înarmaţi au intrat pe poarta principală a legislativului şi au început să tragă cu arme AK-47. În acelaşi timp, la doar câţiva kilometri distanţă, în mausoleul ayatollahului Khomeini doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat. Autorităţile iraniene au anunţat că patru atacatori înarmaţi au fost ucişi în clădirea legislativului, iar bilanţul a ajuns la 12 morţi în urma atentatelor, care au fost revendicate de către jihadiştii Statului Islamic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 14:05 - Autorităţile iraniene anunţă că patru atacatori înarmaţi au fost ucişi în clădirea legislativului de la Teheran

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri după-amiază că patru atacatori înarmaţi au fost ucişi în clădirea legislativului, iar bilanţul a ajuns la 12 morţi în urma atentatelor coordonate care au zguduit Teheranul, transmite Reuters.

Viceministrul de Interne a explicat că forţele de securitate au reuşit să-i înconjoare pe atacatorii din legislativ, care s-au deghizat în femei pentru a intra în clădirea Parlamentului.

De asemenea, un atacator şi-a detonat centura cu explozibili şi alţi trei au fost ucişi într-un schimb de focuri cu forţele de securitate din Teheran.

Atacatorii au intrat pe poarta principală a legislativului şi au început imediat să tragă cu arme AK-47.

Atacul armat de la legislativ a durat mai multe ore, iar forţele de securitate verifică în acest moment dacă există bombe în Parlament. 

Un atac armat a avut loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometri distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele coordonate care au zguduit capitala iraniană şi au fost revendicate de jihadiştii Statului Islamic.

Ministrul Informaţiilor a confirmat că cele două atacuri au fost coordonate şi organizate de o grupare teroristă, dar autorităţile iraniene au reuşit să oprească un al treilea atac în Teheran.

UPDATE 12:14 - Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatele coordonate din Teheran

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat miercuri dimineaţă atentatele coordonate, care au zguduit atât clădirea legislativului iranian, cât şi mausoleul ayatollahului Khomeini din Teheran, transmite Reuters.

”Luptătorii Statului Islamic au atacat mausoleul Khomeini şi legislativul iranian din Teheran”, se arată într-un comunicat transmis de agenţia Amaq, afiliată grupării ISIS.

Până în acest moment nu este clar bilanţul victimelor în urma atentatelor coordonate, care au zguduit Teheranul.

UPDATE 12:03 - Guvernatorul Teheranului anunţă că un atacator s-a detonat, iar ceilalţi au fost arestaţi în legislativ şi la mausoleul Khomeini

Guvernatorul Hossein Hashemi a anunţat miercuri dimineaţă că un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili în incinta mausoleului ayatollahului Khomeini, în vreme ce unul a fost împuşcat mortal de către forţele de securitate şi ceilalţi au fost arestaţi atât în clădirea Parlamentului, cât şi în mausoleul situat la câţiva kilometri în Teheran, transmite Reuters.

De asemenea, un muncitor şi-a pierdut viaţa în atacatul de la mausoleau şi mai multe persoane au fost rănite.

Hashemi a acuzat că o grupare teroristă a organizat atentatele coordonate din Teheran.

Autorităţile iraniene nu au vorbit despre detaliile atacului din clădirea legislativului, dar presa locală susţine că un atacator înarmat s-a detonat după o luare de ostatici în Parlament.

UPDATE 11:11 - Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran

Agenţia Tasmin transmite că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran. Nu există informaţii despre numărul persoanelor decedate în mausoleu, iar autorităţile iraniene nu au confirmat nicio informaţie până în acest moment şi datele contradictorii domină în presa de la Teheran.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Doi dintre atacatori au tras focuri de armă spre vizitatori, în vreme ce un al treilea a detonat o centură cu explozibili.

Cele două atacuri au avut loc simultan şi par să fie coordonate, având în vedere că mausoleul este situat la câţiva kilometri de Parlament.

Un suspect înarmat a ucis un paznic în clădirea legislativului iranian şi un atac armat are loc în altă zonă din Teheran

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri dimineaţă că un suspect înarmat a început să tragă focuri de armă în clădirea legislativului iranian, iar un paznic a fost împuşcat mortal în urma incidentului de la Teheran. Alte două persoane au fost împuşcate în legislativ şi există informaţii cu privire la focuri de armă şi panică la mausolelul ayatollahului Khomeini, transmite Reuters.

Până în acest moment nu sunt cunoscute motivele şi identitatea atacatorului înarmat de la Parlament.

Alte două persoane - posibili civili - au fost rănite în urma incidentului de securitate din legislativul Republicii Islamice.

Există informaţii conflictuale cu privire la numărul atacatorilor înarmaţi din legislativ, dar se pare că aceştia erau înarmaţi cu puşti AK-47.

Martorii susţin că forţele de ordine au luat cu asalt legislativul şi incidentul s-a terminat la scurt timp, deşi un incident similar pare să aibă loc într-o altă zonă din Teheran.

Potrivit primelor informaţii, mai multe persoane au fost rănite după ce un suspect a deschis focul în maosoleul dedicat ayatollahului Khomeini.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Doi dintre atacatori au tras focuri de armă spre vizitatori, în vreme ce un al treilea a detonat o centură cu explozibili. 

Cele două atacuri au avut loc simultan şi par să fie coordonate, având în vedere că mausoleul este situat la câţiva kilometri de Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.