Mai multe servicii ale statului sunt vizate de duminică atacuri informatice de o ”intensitate fără precedent”, anunţă luni Guvernul francez, care a activat duminică seara o celulă de criză în vederea ”desfăşurării de contramăsuri”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri ”nu sunt atribuite Rusiei în acest stadiu”, potrivit unei surse în domeniul securităţii.

”Numeroase servicii ministeriale au fost ţintite”, anunţă Matignon.

Perturbări au loc în continuare, însă impactul ”a fost redus” în acest stadiu, iar accesul la site-urile statului a fost ”restabilit”.

”O celulă de criză a fost activată încă de ieri (duminică) seara, în vederea desfăşurării unor contramăsuri şi unei garantări a continuităţii serviciilor informatice”, anunţă Guvernul.

Ministerul Muncii este extrem de afectat, declară o sursă internă de la minister.

”Echipe mobilizate de DINUM (Direcţia Interministerială a domeniului Digital) şi ANSSI (Agenţia Naţională franceză de Securitate a Sistemelor Informatice) continuă să implementeze măsuri de filtrare până la sfârşitul acestor atacuri”, anunţă serviciile premierului Gabriel Attal.

Înaintea Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris, prevăzute în această vară, alegerie europene de la 9 iunie vor fi ”o miză şi o ţintă considerabile” a unor manipulări străine, avertiza miercuri secretarul general al Apărării şi Securităţii Naţionale (SGDSN), Stéphane Bouillon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.