Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis "condoleanţe" omologului său rus Vladimir Putin, în urma atacului terorist care a ucis, vineri, 60 de persoane într-o sală de concerte din Moscova, notează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"China condamnă cu fermitate atacul terorist şi susţine cu tărie eforturile guvernului rus de a menţine securitatea şi stabilitatea" în Rusia, a afirmat Xi Jinping, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Peste 60 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la Crocus City Hall, a anunţat Comitetul de Anchete al Federaţiei Ruse, principala instituţie de investigaţii a ţării.

Numărul victimelor ar putea creşte, avertizează Comitetul, citat de TASS.

Acesta a menţionat că anchetatorii, criminaliştii şi experţii Comitetului de Investigaţii al Rusiei, împreună cu unităţile operaţionale ale Ministerului Afacerilor Interne şi FSB continuă acţiunile de investigare la faţa locului.

"Trupurile celor decedaţi sunt în curs de examinare. De la locul crimei sunt prelevate probe fizice, inclusiv arme şi muniţii, se fac toate expertizele necesare, inclusiv cele genetice, balistice, dactiloscopice" - anunţă instituţia.

În plus, anchetatorii ridică şi examinează înregistrările camerelor de supraveghere video.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.