Mai multe explozii au avut loc luni la sediul ”ministerului securităţii publice”, la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnmistria, în urma unui atac cu un lansator de grenade, care nu s-a soldat cu răniţi, anunţă poliţia acestui teritoriu separatist din Republica Moldova, susţinut de către Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Geamurile de la etajele superioare au fost sparte. Un fum iese din sediu. zona din jur este încercuită de poliţişti”, anunţă într-un comunicat poliţia transnistreană.

Potrivit unor prime informaţii, clădirea a fost vizată de tiruri cu lansatoare de grenadă mobile, potrivit poliţiei.

”Nimeni nu a fost rănit”, subliniază forţele de ordine.

Aceste explozii au avut loc luni, către ora locală 18.00 (şi ora României), potrivit unor martori citaţi de presa locală.

În imagini postate pe reţele de socializare de către martori, apare uşa de la intrarea în clădire, avariată, dar şi geamuri sparte ale unor imobile din vecinătate.

Pompieri şi poliţişti au fost trimişi la faţa locului, iar treficul rutier în centru oraşului a fost blocat de către poliţie.

Utlizatori de Telegram identifică lansatorul ca fiind un Tavolga 27, folosit în Rusia, Gabon, Iordania şi Transnistria.

Luni este zi liberă în Transnistria, care sărbătoreşte a doua zi a Paştelui ortodox.

Transnistria, care se află la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, s-a despărţit prin secesiune de Chişinău, în urma unui scurt război civil, după căderea fostei Uniuni Societice.

Această regiune separatistă prorusă are propria monedă şi propriile forţe de securtate.

Acest teritoriu, cu o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori, este puternic dependent de Rusia, care îi furnizează în mod gratuit gaze naturale şi care a desfăşurat pe teritoriul separatist moldovean 1.500 de militari.

Pompieri şi poliţişti au fost trimişi la faţa locului, iar treficul rutier în centru oraşului a fost blocat de către poliţie.

Transnistria nu este recunoscută ca stat de către comunitatea internaţională şi nici de către Rusia, însă Moscova o consideră un cap de pod în apropierea frontierei Uniunii Europene (UE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.