Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a pledat nevinovat la acuzaţia că nu s-a predat în vederea unei extrădări în Suedia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assange era acuzat de agresiuni sexuale în Suedia atunci când a cerut azil în sediul Ambasadei Ecuadoriene la Londra, în 2012.

Aceste acuzaţii au fost abandonate între timp, însă acuzaţia cu privire la încălcarea condiţiilor unei eliberări sub cauţiune, în Regatul Unit, a fost menţinută de justiţia britanică.

Australianul a pledat nevinovat de această acuzaţie, joi, la Tribunalul de la Westminster.

Potrivit avocaţilor săi, el intenţionează să lupte împotriva unei încercări de extrădare în Statele Unite, care vor să-l pună să răspundă în justiţie la acuzaţii cu privire la publicarea a sute de mii de documente guvernamentale secrete.

Assange şi-a salutat susţinători, care s-au adunat la tribunalul de la Westminster, ridicând degetul mare în sus.

Australianul, care purta un costum şi o bluză negre, citea calm o carte de Gore Vidal în timp ce-şi aştepta avocaţii.

Poliţia din Londra l-a arestat pe fondatorul WikiLeaks în Ambasada Ecuadorului, în capitala britanică, unde s-a refugiat în august 2012.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.