Poliţia italiană a anunţat luni că a confiscat un adevărat arsenal de război - inclusiv o rachetă de tip aer-aer şi aproximativ 20 de puşti sofisticate - în cadrul unei operaţiuni la simpatizanţi ai extremei drepte, în nordul peninsulei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această operaţiune antiteroristă viza italieni ”de ideologie extremistă” care au luptat alături de rebeli proruşi, împotriva trupelor ucrainene, în regiunea Donbas, în estul Ucrainei.

”În cursul operaţiunii, o rachetă de tip aer-aer în perfectă stare de funcţionare şi folosită de către armata din Qatar a fost confiscată”, a anunţat poliţia într-un comunicat, difuzând imagini cu racheta.

De asemenea, poliţişti au găsit aproximativ 20 de arme de război sofisticate, inclusiv puşti de asalt automate ”de ultimă generaţie”, multă muniţie şi obiecte de propagandă neonazistă.

Trei persoane au fost arestate - Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 50 de ani, un fost candidat pe listele grupării neofasciste Forza Nuova, dar şi un elveţian în vârstă de 42 de ani şi un italian în vârstă de 51 de ani, arestaţi în apropiere de aeroportul de la Forli (nord-est), suspectaţi că au încercat să vândă racheta.

”Noi avem câteva idei despre ceea ce se poate face cu materialul confiscat, însă pentru moment nimic nu ne permite să lansăm ipoteze”, a declarat pentru presă prefectul poliţiei de la Torino Giuseppe De Matteis.

”Pentru moment, niciun element nu ne face să ne gândim la proiecte subversive”, a adăugat Eugenio Spina, un reprezentant al luptei împotriva terorismului.

Poliţia a efectuat mai multe raiduri, în ultimele săptămâni, în rândul mişcării de extremă dreapta de la Torino.

Ultimul raid, la 9 iulie, a condus la arestarea lui Fabio Carlo D'Allia, acuzat de apologia fascismului şi deţinere de muniţie de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.