Armata ucraineană anunţă vineri că a desfăşurat ”o serie” de operaţiuni pe malul stâng al fluviului Nipru, ocupat de forţe ruse, în sudul Ucrainei, după ce Rusia a recunoscut în urmă cu două zile că Kievul ocupă poziţii în zonă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele apărării ucrainene au desfăşurat o serie de acţiuni reuşite pe malul stâng al fluviului Nipru”, în regiunea Herson (sud), anunţă pe Facebook Comandamrntul Marinei ucrainene.

”Trupele Marinei ucrainene, în cooperare cu alte unităţi ale forţelor apărării, au ruşit să deschidă mai multe capete de pod” în acestă zonă, dă asigurări comandamentul.

El anunţă ”pierderi grele” în rândul inamicului.

Ucrainenii au reuşit recent să stabilească poziţii pe malul stâng al Niprului, în partea ocupată de către armata rusă a regiunii Herson.

Armata ucraineană speră să lanseze apoi un asalt mai important, pentru a străpunge liniile ruse, care se opun unei vaste contraofensive lansate în iunie.

O străpungere în acest sesctor ar reprezenta un succes important, având în vedere că linia frontului a rămas nemişcată şi nici Ucraina şi nici Rusia nu au făcut câştiguri teritoriale semnificative după eliberarea, în urmă cu un an de către forţele ucrainene a oraşului Herson, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Frontul este delimitat de atunci de fluviul Nipru. Forţele ruse ocupă malul stâng, iar Ucraina controlează malul drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.