Armata ucraineană apără localitatea Soledar în pofida unei ”situaţii dificile”, anunţă joi adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar, în contextul în care confruntări armate ”aprige” cu forţe ruse fac ravagii în zona acestui orăşel situat în estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele mai aprige şi mai violente confruntări continuă azi (joI) în zona Soledar”, anunţă într-o conferinţă de presă Ganna Maliar.

”În pofida unei situaţii dificile, militarii ucrainenii luptă neîncetat”, subliniază ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa miercuri seara că luptele continuau la Soledar, un orăşel cu aproximativn 10.000 de locuitori înainte de război, în prezent complet distrus, şi că frontul în regiune ”rezistă”.

”Rusia trimite mii de cetăţeni de-ai săi la abator, dar noi rezistăm”, subliniază joi Ganna Maliar, salutând ”rezistenţa şi eroismul” forţelor ucrainene angajate în această bătălie violentă care durează de mai multe luni.

Rusia încearcă din vară să cucerească această zonă a regiunii ucrainene Doneţk, după mai multe înfrângeri umilitoare care l-au determinat pe Vladimir Putin să declare o ”mobilizare parţială” a sute de mii de rezerveşti şi să lanseze o campanie de atacuri ale unor infrastructuri energetice ucrainene.

Maliar anunţă joi, fără să dea cifre în faţa presei, că trupele ruseşti care luptă la Soledar - mai ales mercenari din grupul paramilitar Wagner - ”suferă pierderi grele”, ”încercând fără succes să ne străpungă apărarea”.

”Împrejurimile oraşului sunt pline azi de corpuri ale militarilor ucişio de (Vladimir) Putin”, a declarat ea presei.

Kievul nu a prezentat un bilanţ al militarilor ucraineni ucişi şi răniţi în Bătălia de la Soledar şi Bahmut, un oraş din zonă, însă Mihailo Podoliak, un consilier prezidenţial ucrainean, a deplâns miercuri ”pierderi semnificative” într-un interviu acordat AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.