Armata rusă, care a avansat mai puţin decât se aştepta după cinci zile de război şi care încearcă o joncţiune în sudul Ucrainei, se pregăteşte în mod simultan să ”lovească puternic” Kievul şi alte centre urbane, alimentând temeri cu privire la pierderi civile grele, declară experţi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintarea militarilor ruşi este mai puţin rapidă decât se avea în vedere, iar Rusia este ”frustrată” de rezistenţa fermă a Kievului, estima duminică Pentagonul.

Peste 50% dintre forţele ruse pe care preşedintele rus Vladimir Putin le-a comasat împotriva Ucrainei au intrat în această ţară, estimează Pentagonul.

”Nu există un impas. Să existe dficultăţi este normal, este război. Poate că au probleme logistice, însă indiferent de ceea ce ni se spune, ei înaintează. Doar că nu atât de repede ca în filmele de la Hollywood”, declară AFP directorul cabinetului strategic La Vigie, Olivier Kempf.

Două surse, una diplomatică, una din domeniul securităţii, declară AFP că Moscova se pregăteşte să lanseze ”iminent” o nouă ofensivă militară.

”Ei pregătesc ceva cu adevărat masiv”, declară una dintre surse.

Un al ”doilea val” al războiului urmează să lovească Ucraina, ”în mod iminent”, iar ruşii au primit dispoziţii logistice pentru a-l lansa, declară a doua sursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.