Armata rusă dezminte vineri orice tir de rachetă vizând gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi denunţă o ”provocare” a forţelor de la Kiev, un atac soldat cu cel puţin 35 de morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate declaraţiile reprezentanţilor regimului naţionalist de la Kiev cu privire la faptul că Rusia a comis un atac împotriva unei gări la Kramatorisk sunt o provocare şi nu corespund adevărului”, afirmă Ministerul rus al Apărării.

”Subliniem mai ales că rachete tactice de tip Tocika-U, din care au fost găsite fragmente în apropierea Gării din Kramatorsk, ale (căror imagini) au fost difuzate de către martori sunt folosite numai de către forţele armate ucrainene”, afirmă ministerul.

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, în gara oraşului, vizată într-un atac cu două rachete, anunţă compana feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia, în timp ce sute de persoane care voiau să fugă din regiune aşteptau un tren.

Rusia dezminte în mod sistematic că se află la originea morţilor civili dn Ucraina, unde a lansat o vastă ofensivă militară la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.