Listele cu soldaţii ruşi ucişi în atacul din 1 ianuarie de la Makiivka, în estul Ucrainei, nu vor fi publicate, a declarat marţi un comisar militar, anunţă agenţia RIA Novosti, preluată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vor fi publicate liste", a declarat comisarul militar al regiunii Samara, Aleksei Vdovin, citat de RIA.

"În primul rând, acestea sunt date cu caracter personal şi, în al doilea rând, desigur, este vorba de o muncă pe care o vor face serviciile de informaţii străine, pentru a identifica şi desfăşura activităţi de informare în legătură cu rudele personalului militar, ceea ce este strict interzis", a argumentat comisarul.

Ministerul rus al Apărării a raportat anterior că 89 de militari ruşi au fost ucişi în urma atacului ucrainean asupra unei şcoli profesionale din Makiivka, ocupată de Rusia şi transformată în cazarmă militară. Atacul a avut loc în noaptea de Anul Nou, iar armata ucraineană susţine că numărul victimelor este mult mai mare, estimând iniţial că până la 400 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent numărul de morţi raportat de niciuna dintre părţi, dar lovitura a fost una dintre cele mai mari piederi suferite de Moscova de la începutul conflictului din Ucraina. Rusia are o tradiţie în a nu recunoaşte pierderile reale suferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.