Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat joi că armata belarusă nu va participa la operaţiunea militară lansată joi de Rusia în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata Belarusului, aliatul Moscovei, nu va participa la invazia Ucrainei lansată de către Rusia, a anunţat Lukaşenko.

”Trupele noastre nu iau nicio parte la operaţiune”, a anunţat Aleksandr Lukaşenko în cursul unei reuniuni a comandanţilor armatei sale, citat de agenţia oficială belarusă de presă Belta.

Kievul acuză forţe ruse de faptul că folosesc teritoriul Belarusului - unde un contingent este staţionat de săptămâni, la manevre militare -, în invazia Ucrainei.

Potrivit lui Lukaşenko, preşedintele rus Vladimir Putin l-a sunat, i-a ”făcut un briefing foarte detaliat despre situaţie” şi i-a spus că scopul invaziei este ”să pună capăt genocidului populaţiei în regiunile Doneţk şi Lugansk”.

Aceste două teritorii ucrainene separatiste proruse din estul Ucrainei poartă, din 2014, un război cu forţe guvernamentale ucrainene.

Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa ”republicilor populare” autoproclamate la Doneţk şi Lugansk.

Liderul de la Kremlin repetă, de mai multe zile, acuzaţii - nefondate - cu privire la un genocid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.