Arma folosită la Milano de Anis Amri, presupusul autor al atentatului de pe 19 decembrie, de la Berlin, soldat cu 12 morţi, este cea cu care a fost ucis şoferul polonez al camionului care a intrat în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun, a anunţat miercuri Poliţia italiană, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criminaliştii italieni au ajuns la această concluzie după analizarea gloanţelor trase la Berlin şi la Milano, unde Amri a deschis focul asupra unui poliţist, înainte de a fi ucis.

Acest lucru înseamnă că tunisianul de 24 de ani a traversat mai multe ţări din Europa înarmat.

Autorităţile italiene, în colaborare cu anchetatorii germani, încearcă în prezent să stabilească dacă aceeaşi armă a fost folosită pentru a comite şi alte crime.

Pe 19 decembrie, în jurul orei locale 20 (21 ora României), un vehicul a intrat în oamenii strânşi la Târgul de Crăciun din Berlin. Vehiculul a avansat în mulţime între 50 şi 80 de metri. Înainte de atac, Anis Amri l-a ucis pe şoferul de drept al camionul, un polonez.

După atentat, Amri a fugit din Germania în Franţa, aparent via Olanda, iar din Franţa în Italia, unde a fost ucis de poliţişti.

Autorităţile verifică în prezent dacă teroristul, care a jurat credinţă organizaţiei Statul Islamic, a avut complici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.