Aproximativ cinci milioane de locuitori ai teritoriilor ucrainene anexate de Moscova - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - se află în prezent în Rusia, anunţă miercuri secretarul Consiliului de Securitate rus, Nikolai Patruşev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O atenţie specială va continua să fie acordată” acestor persoane care sosesc din regiunile ucrainene anexate de către Moscova, anunţă Patruşev.

”Pe măsură ce condiţiile de securoitate vor fi create în aceste regiuni, statul le va furniza o asistenţă completă pentru a se întoarce în locurile lor de reşedinţă permanentă”, anunţă secretarul Consiliului de Securitate rus.

Nikolai Patruşev nu precizează însă când ar urma să aibă loc această întoarcere.

Ministerul rus al Apărării anunţă miercuri, în buletinul său, că 4,6 milioane de persoane care trăiesc în Ucraina - inclusiv aproape 700.000 de copii - au intrat în Rusia de la începutul ofensivei ruse în această ţară, la 24 februarie.

Aproape 4.000 de persoane au intrat în Rusia în ultimele 24 de ore, precizează ministerul în acest buletin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.