Prezenţa la urne în turul doi al alegerilor prezidenţiale franceze era duminică, la prânz, de 26,41% - cu aproape două puncte procentuale mai mică decât în 2017 (28,23%), în duelul între Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, anunţă Ministerul francez de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Marine Le Pen face o baie de mulţime şi votează în turul doi al alegerilor prezidenţiale în fieful său, la Hénin-Beaumont, în nordul Franţei

Acest nivel marchează o scădere faţă de al doilea tur tur de scrutin din 2012 (30,66%) şi 2007 (34,11%) şi se apropie de cea din turul doi din 2002 (26,19%), când Jean-Marie Le Pen (FN, extrema dreaptă) îl înfrunta pe Jacques Chirac (RPR).

Francezii s-au prezentat, însă, la vot într-un număr uşor mai mare decât la primul tur (25,48%), în urmă cu două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.