Aproximativ 100 de manifestanţi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la Grenfell Tower, în faţa Primăriei Kensington, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au plâns că victimele atacurilor teroriste recente au fost tratate cu mai mult respect decât cei morţi în incendiu.

“Nu a fost niciun minut de reculegere pentru victimele de la Grenfell. Vrem să le amintim politicienilor că oamenii ucişi de politicieni sunt la fel de valoroşi ca cei ucişi de terorişti”, a spus un om din mulţime.

Un grup de manifestanţi a intrat cu forţa în Primăria şi Consiliul Local din Kensington şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine care au încercat să îi evacueze.

Printre altele, oamenii cer ca cei rămaşi fără locuinţe să fie cazaţi în acelaşi cartier. Într-un răspuns scris, autorităţile au afirmat că cei vizaţi vor fi găzduiţi “pe plan local, pe cât posibil, dar este posibil să avem nevoie de ajutor din partea celor mai apropiate cartiere”.

A doua cerere a manifestanţilor este să fie alocate fonduri pentru ajutarea celor afectaţi, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

„Deja alocăm fonduri pentru efectele imediate resimţite de toţi cei afectaţi”, a răspuns Consiliul Local.

Protestatarii vor şi o listă cu oamenii din Grenfell Tower. “Aceasta nu este o chestiune care să ţină de Consiliul (local – n.r.), ci de medicul legist, poliţie şi alte servicii de urgenţă”, se subliniază în textul pregătit de autorităţi.

Directorul de comunicare al Consiliului Local a dat asigurări că se va strădui să afle numărul exact al locatarilor până la sfârşitul zilei de vineri.

Organizatorul protestului le-a cerut oamenilor să rămână calmi, dar să nu plece până când autorităţile nu furnizează răspunsuri adecvate.

Premierul Theresa May a promis un fond de cinci milioane de lire sterline pentru a ajuta victimele incendiului de la Grenfell Tower.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.