Aproape jumătate dintre americani consideră în continuare că Donald Trump a colaborat cu Rusia pentru a se amesteca în alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos efectuat după încheierea anchetei procurorului special Robert Mueller, care nu a găsit probe ale unei asemenea complicităţi infracţionale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Mueller şi-a încheiat vineri, după aproape doi ani, investigaţiile cu privire la o presupusă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în 2016 şi şi-a prezentat concluziile secretarului Justiţiei William Barr.

Într-o sinteză de patru pagini, secretarul Justiţiei scrie că procurorul special Mueller nu a găsit vreo probă a unei complicităţi infracţionale între echipa lui Trump şi Kremlin în timpul alegerilor americane din 2016. Raportul lasă însă fără răspuns întrebarea dacă locatarul Casei Albe s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei.

Potrivit acestei anchete de opinie, 48% dintre persoanele intervievate consideră că Trumo sau un membru al campaniei sale a coperat cu Rusia cu scopul de a influenţa alegerile din 2016 - cu şase puncte procentuale mai puţin decât într-un sodaj efectuat săptămâna trecută.

De asemenea, 53% dintre persoanele chestionate consideră că preşedintele american a încercat să pună capăt anchetei ruse.

După ce au aflat concluziile anchetei procurorului special Robert Mueller, americanii au opinie un pic mai pozitivă faţă de Donald trump, arară această anchetă naţională.

Trump înregistrează 43% opinii favorabile faţă de acţiunea sa la Casa Albă, cel mai înalt nivel de la începutul anului şi cu patru puncte procentuale în plus faţă de nivelul de săptămâna trecută. 

Ancheta a fost realizată online, la 25 şi 26 martie, pe un eşantion de 1.033 persoane reprezentative pentru populaţia americană în vârstă de peste 18 ani. Între persoanele chestionate, 948 au declarat că au luat la cunoştinţă această sinteză a lui Barr.

Numai 9% dintre persoanele chestionate care erau la curent cu sinteza lui Barr au declarat că şi-au schimbat opinia cu privire la legăturile dintre trump şi Rusia.

Mai mult de jumătate vor sa aibă acces la întregul raport întocmit de Robeet Mueller după anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.