Aproape 3.500 de membri ai personalului de îngrijire au fost infectaţi cu noul coronavirus în Turcia, iar 24 dintre ei au murit, a anunţat miercuri Uniunea Medicilor din Turcia (TTB), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 3.474 de membri ai personalului de îngrijire au fost atinşi de covid-19 - inclusiv 1.307 medici, precizează TTB într-un comunicat.

De asemenea, 24 dintre ei au murit - inclusiv 14 medici - precizează Uniunea.

Epidemia covid-19 a ucis peste 2.200 de oameni în Turcia, la 95.000 de contaminări înregistrate, dintre care aproape jumătate la Istanbul, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat marţi seara.

IZOLARE OBLIGATORIE TIMP DE PATRU ZILE

Potrivit TTB, majoritatea personalului de îngrijire infectat munceşte la Istanbul - cel mai mare oraş din Turcia, cu aproximativ 16 milioane de locuitori.

O izolare obligatorie timp de patru zile urmează să fie impusă - începând de joi - în cele mai mari 31 de oraşe din Turcia, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

O izolare obligatorie a fost deja impusă în principalele 31 de oraşe turce în timpul weekendurilor, însă joi este zi liberă în ţară, iar autorităţile au hotărât să extindă interdicţia de a ieşi din casă şi la ziua de vineri.

Izolarea în weekend a fost dispusă la 11 aprilie, când epidemia covid-19 accelera.

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi tinerii în vârstă de până în 20 de ani sunt obligaţi deja să rămână izolaţi de mai multe săptămâni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.