Apartamentul lui Rudy Giuliani din New York a fost percheziţionat miercuri de investigatori federali, în legătură cu activităţile sale în Ucraina, au declarat două surse care au asistat la acţiune, potrivit NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a scris prima oară, miercuri, citând trei surse, că percheziţia are legătură cu o investigaţie penală legată de activitatea lui Giuliani în Ucraina.

Procurorii federali din New York au solicitat anul trecut aprobare din partea Departamentului de Justiţie pentru a cere un mandat de percheziţie pentru comunicaţiile electronice ale lui Giuliani, a relatatNBC.

Giuliani este fost primar al New Yorkului şi fost avocat personal al preşedintelui Donald Trump.

 El a ocupat şi funcţia de procuror pentru districtul sudic din New York, acelaşi birou care îl anchetează în prezent.

Giuliani şi un purtător de cuvânt al lui Trump nu au răspuns imediat la cererile CNBC de comentarii legate de această informaţie.

Un purtător de cuvânt al procuraturii SUA pentru districtul sudic din New York a refuzat să comenteze despre percheziţia la locuinţa lui Giuliani.

Departamentul de Justiţie nu a comentat imediat.

Giuliani a încercat în 2019 să descopere informaţii dăunătoare despre fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, în legătură cu relaţiile comerciale ale acestuia în Ucraina.

Eforturile depuse de Giuliani, Trump şi alţi apropiaţi ai preşedintelui de a face presiuni asupra oficialilor ucraineni să îi investigheze pe cei doi Biden - sau cel puţin să anunţe o anchetă - i-au determinat pe democraţii din Camera Reprezentanţilor să-l pună sub acuzare pentru prima dată pe fostul preşedinte.

Democraţii au susţinut că dorinţa lui Trump de a fi reales a determinat eforturile de căutare a unor informaţii compromiţătoare.

Senatul, controlat atunci de republicani, l-a achitat pe Trump.

Se ştia deja că procurorii federali din Manhattan analizează datele bancare ale lui Giuliani în legătură cu ancheta referitoare la activităţile sale în Ucraina.

Giuliani a reacţionat la investigaţie în iarna trecută, afirmând într-un tweet că anchetatorii federali acţionează ca o ”poliţie secretă” pentru a-l ajuta pe Biden.

”Vor să pună mâna pe e-mailurile mele. Fara motiv. Fără să fi făcut ceva rău. Privilegiul avocat-client.? ” a scris Giuliani pe Twitter pe 22 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.