Uniunea Europeană va suplimenta ajutorul financiar şi livrarea de armament către Ucraina, a declarat, luni, ministrul german de Finanţe Annalena Baerbock, înaintea unei întâlniri speciale a Consiliului Afaceri Externe, la Bruxelles, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom suplimenta mijloacele financiare pentru achiziţionarea de bunuri militare la 1 miliard de euro. Pentru a fi clari, suntem în deplină solidaritate de partea Ucrainei, susţinem protecţia populaţiei civile din Ucraina”, a declarat Baerbock jurnaliştilor.

Germania se va asigura, de asemenea, că vânzările de armament de la producătorii germani vor fi efectuate cât mai repede posibil.

 ”Ucraina are nevoie de alte arme”, a spus ea, fără a oferi alte detalii din motive de securitate.

”Este vorba despre viaţă şi moarte, suntem în mijlocul unui război şi, prin urmare, este nevoie de precauţie absolută în a spune ce armament urmează să fie livrat şi unde”, a adăugat Baerbock.

”Suntem martori că guvernul rus continuă să-şi intensifice retorica cu privire la armele nucleare, precum şi la teritoriul NATO”, a continuat oficialul german.

Baerbock a mai subliniat că alianţa trebuie să împiedice extinderea războiului în alte ţări.

”Avem o responsabilitate faţă de ucraineni, dar avem şi o responsabilitate faţă de 450 de milioane de europeni şi cei care sunt membri NATO... Nu ne putem asuma responsabilitatea că vor exista mai multe acte de război în alte ţări”, a conchis ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.