Cancelarul german Angela Merkel vrea o ieşire din izolarea impusă din cauza covid-19 în mod treptat, pe măsură ce numărul testelor de depistare creşte, a anunţat ea îmtr-o reuniune a partidului său, Uniunea Creştin Democrată (CDU), declară doi participanţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel vrea o ieşire din izolare în trei etape - începând cu ridicarea restricţiilor contactelor între persoane, urmată de o redeschidere a instituţiilor şcolare şi profesionale, iar activităţile sportive urmează să fie permise din nou, iar restaurantele şi activitatea culturală pot fi reluate, potrivit acestor surse.

Angela Merkel a declarat în această reuniune că este important ca măsuri în vederea ridicării restricţiilor să nu antreneze noi reversuri şi să cauzeze o nouă răspândire a variantelor noului coronavirus.

Germania a prelungit restricţiile impuse în vederea unei opriri a răspândiri noului coronavirus până la 7 martie.

Şcolile primare şi creşele au început îsnă să fie redeschise - începând de luni - în zece landuri, iar saloane de coafură urmeză să fie redeschise săptămânile viitoare.

Numărul contaminărilor a stagnat în ultima săptămână, iar nivelul incidenţei oscilează în jur de 60 de cazuri la 100.000.

Germania a anunţat că înregistra luni 4.369 de contaminări şi 62 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore.

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat în cadrul acestei reuniuni că vrea să înceapă să permită cabinetelor medicilor să vaccineze populaţia după ce vor fi livrate între trei şi cinci milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 săptămânal.

Probleme în poducţia şi livrarea vaccinurilor au limitat desfăşurarea vaccinurilor în Germania.

Peste 3,3 milioane de persoane au fost vaccinate, până duminică, cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, reprezentând 4% din populaâie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.