Anchetatorii în cazul evenimentelor care au avut loc pe 6 ianuarie la Washington caută semne că protestul scăpat de sub control a fost plănuit, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dovezile descoperite până acum, inclusiv arme şi tactici observate în înregistrările video, sugerează un nivel de planificare care îi face pe anchetatori să creadă că atacul nu a fost doar un protest scăpat de sub control, a transmis un oficial al forţelor de ordine federale.

Între indiciile examinate de FBI se numără şi indicii că anumiţi participanţi la mitingul convocat de Donald Trump în afara Casei Albe au plecat de la eveniment mai devreme, posibil pentru a lua obiecte pe care să le folosească în atacul de la Capitoliu.

O echipă de anchetatori şi procurori este concentrată pe aspectul controlat al atacului, urmărind informaţiile legate de comunicaţii şi circulaţie pentru a hotărî dacă pot construi un caz similar unei investigaţii antiterorism, a mai spus oficialul.

Este necesară o investigaţie considerabilă. Prezenţa procurorilor anticorupţie şi a agenţilor este, în parte, motivată de expertiza lor în investigaţii financiare. 

„Urmărim banii”, a adăugat oficialul.

Până miercuri dimineaţă, FBI a anunţat că a primit peste 126.000 de ponturi din partea publicului referitor la atacul de la Capitoliu, de trei ori mai multe faţă de numărul celor primite luni.

Între ponturile primite se numără unele care par să arate membri ai Congresului cu oameni care apoi au apărut la revolta de la Capitoliu, au spus doi oficiali ai forţelor de ordine. Asta nu înseamnă că membri ai Congresului sau ai echipelor sunt anchetaţi, dar FBI verifică veridicitatea celor susţinute.

James Comey, fost director FBI, a declarat miercuri seară că dovezile pe care le-a văzut până acum sugerează că atacul de la Capitoliu a fost o conspiraţie organizată.

„Nu există dubii că au existat nişte conspiraţii”, a declarat el pentru CNN.

Incidentele de miercurea trecută s-au soldat cu câteva zeci de răniţi şi cinci decese. Preşedintele Donald Trump a fost, miercuri, pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru „incitare la insurecţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.