Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a avut o întâlnire cu Ministerul rus al Afacerilor Externe, luni, şi ”a solicitat guvernului Rusiei să respecte dreptul internaţional şi demnitatea umană pentru a permite accesul consular tuturor cetăţenilor americani deţinuţi în Rusia, inclusiv celor aflaţi în arest preventiv”, potrivit Ambasadei SUA la Moscova, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut în mod repetat acces consular pentru cetăţenii americani deţinuţi şi ni s-a refuzat în mod constant şi impropriu accesul timp de luni de zile. Acest lucru este complet inacceptabil”, a scris Ambasada SUA pe Twitter.

Solicitarea vine în contextul în care jucătoarea de baschet americană Brittney Griner, din cadrul Asociaţiei Naţionale de Baschet a Femeilor (WNBA) şi foştii soldaţi americani Paul Whelan şi Trevor Reed sunt reţinuţi în Rusia.

Ambasada SUA la Moscova ”continuă să facă presiuni, până acum fără succes, pentru acces consular... pentru toţi deţinuţii, inclusiv pentru domnişoara Griner”, a declarat Jalina Porter, purtătorul de cuvând al Departamentului de Stat.

”Suntem profund îngrijoraţi de incapacitatea noastră de a contacta oricare dintre aceşti cetăţeni americani în ultimele luni”, a mai spus Porter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.