Departamentul de Stat american l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite pentru a-şi exprima ”obiecţiile puternice” faţă de doborârea unui avion american fără pilot (dronă) de tip MQ-9 Reaper la Marea Neagră, a anunţat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această convocare ”la nivel înalt” a ambasadorului Anatoli Antonov urmează să aibă loc marţi după -amiaza (ora locală), precizează Ned Price.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul rus urmează ”să audă de la oficiali de rang înalt obiecţiile noastre puternice faţă de ceea ce este în mod clar o interceptare periculoasă şi neprofesionistă din partea unei aeronave ruseşti”, a anunţat el.

Ambasadoarea americană la Moscova, Lynne Tracy, ”a transmis un mesaj puternic Ministerului rus de Externe” cu privire la incident, a anunţat Price.

Secretarul de Stat american Antony Blinken nu se află, în prezent, la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.