Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost convocat marţi la Ministerul rus de Externe, după ce un angajat al Ambasadei ruse de la Chişinău a fost declarat, săptămâna trecută, persona non grata, relatează agenţia TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţiile ruse de presă au transmis imagini cu sosirea ambasadorului moldovean la MAE rus.

Ulterior, RIA Novosti a scris că ambasadorul moldovean Lilian Darii a părăsit sediul Ministerului rus de Externe şi a declarat că întâlnirea „a fost constructivă”, scrie NewsMaker.

Săptămâna trecută, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a calificat expulzarea diplomatului rus drept un „act neprietenesc”. Ambasadorul Moscovei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, convocat şi el săptămâna trecută la MAE de la Chişinău pentru a i se comunica decizia, a declarat că nu a primit un răspuns clar la întrebarea privind motivele acestui gest.

Decizia a fost luată urmare a situaţiei create pe Aeroportul din Chişinău în a doua zi de Paşte, când liderului republicii ruse Tatarstan, care voia să participe la o acţiune cu iz electoral în regiunea Găgăuzia, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Deşi fusese avertizat că aşa se va întâmpla, Rustam Minnihanov nu a renunţat la deplasare, iar în momentul în care, pe aeroportul Chişinău, nu a fost lăsat să intre, membri ai delegaţiei care îl însoţea au fost agresivi cu angajaţii Poliţiei de Frontieră, a relatat preşedintele parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, într-o emisiune televizată.

CITEȘTE ȘI Guvernatorul republicii ruse Tatarstan, împiedicat să intre în Republica Moldova / Oficialul e pus pe lista sancţiunilor, iar avionul lui ar fi survolat România, potrivit DW / Reacţia Moscovei
CITEȘTE ȘI „Au fost foarte agresivi!” Preşedintele Parlamentului din R. Moldova, Igor Grosu, explică incidentul cu liderul Tatarstanului

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.