Ambasada Statelor Unite în Ucraina speră să se întoarcă la Kiev până la sfârşitul lunii mai, dacă condiţiile o permit, a declarat, luni, însărcinata cu afaceri, Kristina Kvien, într-o conferinţă de presă la Liov, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sperăm din tot sufletul să ne permită condiţiile să ne întoarcem la Kiev până la sfârşitul lunii”, a declarat Kristina Kvien.

”Ascultăm profesioniştii în securitate şi când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce”, a adăugat Kvien.

Statele Unite au decis să închidă Ambasada SUA la Kiev pe 14 februarie şi au mutat temporar un număr redus de personal diplomatic rămas în ţară la Liov, cu doar 10 zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Mai multe state occidentale şi-au redeschis ambasadele în ultimele săptămâni în capitala ucraineană, precum Slovenia, Franţa, Spania.

De asemenea, Danemarca a anunţat, luni, că îşi va redeschide ambasada din Ucraina, potrivit ministrului danez de Externe, Jeppe Kofod, relatează Reuters.

”Este un simbol foarte puternic al sprijinului danez pentru Ucraina şi poporul ucrainean faptul că astăzi (n.r. luni) redeschidem porţile ambasadei daneze”, a declarat Jeppe Kofod, care va redeschide ambasada, pentru televiziunea daneză DR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.