Alţi trei membri ai grupului de 17 misionari nord-americani şi apropiaţi ai acestora, răpiţi la jumătatea lui octombrie în apropierea capitalei haitiene Port-au-Prince, au fost eliberaţi, a anunţat luni organizaţia religioasă din care fac parte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi mulţumim lui Dimnezeu că alţi trei ostatici au fost eliberaţi ieri (duminică) seara”, a anunţat într-un comunicat postat pe site Christian Aid Ministries.

”Cei care sau fost eliberaţi sunt teferi şi par să aibă un moral bun”, adaugă organizaţia, care nu doreşte să ofere niciun alt detaliu.

”La fel ca la precedenta eliberare, nu suntem în măsură să furnizăm numele persoanelor eliberate, circumstanţele eliberării acestora sau orice alt detaliu”, subliniază ea.

În total 16 americani şi un canadian au fost răpiţi la 16 octombrie, în urma unei vizite la un orfelinat situat în centrul unei zone aflate sub controlul unuia dintre principalele ganguri din Haiti.

Doi dintre ostatici au fost eliberaţi în noiembrie, iar astfel 12 persoane mai sunt ţinute ostatice.

Organizaţia Christian Aid Ministries, cu sediul în statul american Ohio, a anunţat că din grup fac parte 12 adulţi, cu vârsta cuprnsă între 18 şi 48 de ani, şi cinci copii, în vârstă de opt luni, trei, şase, 13 şi 15 ani.

Membrii gangului ”400 mawozo”, care au răpit aceste 17 persoane, au cerut câte un milion de dolari în schimbul fiecărei persoane ţinute în captivitate, potrivit unor informaţii culese de AFP.

Haiti este clasată drept o ţară care face parte din ”zona roţie” de către Statele Unte, care îşi sfătuiesc cetăţenii să nu se ducă în această ţară, din cauza numeroaselor răpiri, între ale căror ”victime se află cu regularitate cetăţeni americani”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.