Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşeno a anunţat că a fost contaminat cu noul coronavirus - pe a cărui gravitate a minimalizat-o neîncetat, recomandând puţină vodkă şi saună pentru a evita boala-, precizând că nu a prezentat simptome şi că s-a vindecat, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai uimitor este că vă întâlniţi azi cu o persoană care a avut coronavirus, dar care a continuat să muncească. Medicii au ajuns la această concluzie ieri (luni)”, a anunţat el marţi într-o întâlnire cu funcţionari de la Ministerul de Interne.

”Mulţumesc lui Dumnezeu, eu am făcut parte dintre cei care nu au avut simptome”, a adăugat Lukaşenko, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică belarusă.

Preşedintele Belarusului, oţară cu 9,5 milioane de locuitori, este unul dintre puţinii lideri din lume care nu au dispus măsuri de izolare obligatorie împotriva epidemiei covid-19.

El a catalogat anterior epidemia covid-19 drept o ”psihoză” şi a recomandat să se bea puţină vodkă şi să se meargă la saună pentru a evita îmbolnăvirea.

Aflat la conducerea acestei foste republici sovietice din 1994, Lukaşenko este criticat din cauza modului în care gestionează pandemia, în contextul în care Belarusul a înregistrat peste 67.000 de contaminări şi 543 de morţi, potrivit unor date oficiale.

Aleksandr Lukaşeno, care nu a fost văzut vreodată purtând mască de protecţie, îşi continuă campania în vederea alegerilor prezidenţiale de la 9 august, în care candidează la al şaselea mandat.

Această campanie a fost marcată de un val de manifestaţii antiguvernamentale, reprimate de către autorităţi, şi de arestarea unor opozanţi de prim-plan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.