Fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva a obţinut 48,2 la sută din voturi, iar şeful statului în exerciţiu Jair Bolsonaro a obţinut 43,30 la sută la alegerile prezidenţiale de duminică din Brazilia, astfel că ei se vor înfrunta în turul doi la 30 octombrie, notează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“M-am gândit mereu că o să câştigăm aceste alegeri (...) Pentru noi doar se prelungeşte aşteptarea”, a afirmat Lula, în vârstă de 76 de ani, care şi-a întâlnit după alegerile de duminică susţinătorii pe Avenida Paulista, la Sao Paulo.

Bolsonaro, 67 de ani, a obţinut în primul tur un rezultt mai bun decât arătau sondajele.

“Surpriza nu este că va exista al doilea tur de scrutin, ci faptul că rezultatul este strâns”, afirmă Carlos Fico, directorul site-ului Congresso em foco, specializat în politică. “Al doilea tur nu va fi uşor pentru Lula”, a adăugat el.

La alegerile de duminică au mai existat nouă candidaţi, însă şapte dintre ei nu au depăşit 0,5 la sută. Simone Tebet a obţinut 4,1 l sută din voturi, iar Ciro Gomes a obţinut 3 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.