Englezii votau joi în vederea înnoirii instanţelor lor locale, un scrutin cu valoare de test pentru Guvernul conservator al Theresei May, împărţit şi slăbit cu mai puţin de un an înainte de Brexit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerile locale sunt primul scrutin de după alegerile legislative din iunie 2017 care au costat-o majoritatea absolută pe Theresa May şi în care Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn, principala formaţiune de opoziţie din ţară, şi-a consolidat puterea.

Secţiile de votare au fost deschise la ora locală 7.00 (9.00, ora României) şi urmează să fie închise la ora locală 22.00 (vineri, 1.00, ora României).

Rezultatele urmează să înceapă să fie cunoscute din noaptea de joi spre vineri.

Peste 4.300 de mandate sunt în joc în aproximativ 150 de consilii locale în Anglia, în principalele oraşe - Londra, Manchester, Leeds şi Newcastle.

Însărcinate cu probleme de educaţie şi de gestionarea deşeurilor, anumite consilii vor fi înnoite în întregime, altele în proporţie de o treime sau doar pe jumătate.

Capitala britanică, Londra, constituie una dintre principalele mize ale scrutinului.

Laburiştii au ambiţia să obţină victorii în mai multe boroughs tradiţional conservatoare, precum Westminster şi Wandsworth.

Brexitul, prevăzut la sfârşitul lui martie 2019, constituie fundalul acestor alegeri locale.

Partidele de opoziţie - Partidul Laburist, dar şi Partidul Liberal-Democrat şi Verzii - au curtat alegători conservatori nemulţumiţi, dar şi imigranţi europeni.

Imigranţii europeni sunt autorizaţi să voteze în scrutine locale. Ei ar putea să se pronunţe asupra direcţiei în care se îndreaptă Guvernul conservator în procesul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.