Preşedintele ales american Joe Biden urmează să nominalizeze doi oficiali-cheie în echipa sa însărcinată cu sănătatea, potrivit unor surse apropiate dosarului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden urmează să-l nominalizeze pe Xavier Becerra, un procuror general din California, în funcţia de secretar însărcinat cu Sănătatea şi Serviciile Sociale.

Rochelle Walensky, şefa Serviciului de boli infecţiooase de la Spitaulul General din Massachusetts, urmează să fie nominalizată la conducerea Centrelor de prevenirea bolilor (CDC), potrivit unei surse apropiate dosarului.

Peste 281.000 de americani au murit din cauza covid-19, potrivit unui bilanţ Reuters.

O nominalizare a lui Xavier Becerra, în vârstă de 62 de ani, este avută în vedere în contextul în care Joe Biden vrea un Cabinet divers, din rândul Congressional Hispanic Caucus (CHC), unul dintre caucusurile care reprezintă hispanicii în Congres.

El urmează să anunţe aceste nominalizări luni, potrivituneia dintre surse.

Joe Biden i-a nominalizat pe unii dintre membrii echipei sale în domeniul sănătăţii săptămâna trecută şi urmează să nominalizeze întreaga echipă săptămâna aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.