Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, va înfrunta în turul doi al alegerilor prezidenţiale, la 2 aprilie, un fost ministru al Economiei pro-occidental, după ce în primu tur niciun candidat nu a reuşit să obţină 50 la sută din totalul voturilor, potrivit proiecţiilor, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de sondaj al Centrului de Monitorizare şi Cercetare (CEMI) a estimat că Djukanovic va avea cele mai multe voturi, 35,5%, în baza rezultatelor unui eşantion statistic de voturi exprimate.

Fost ministru al Economiei, Jakov Milatovic, un economist pro-european care a studiat în Occident, ar fi obţinut 28,8%, în timp ce Andrija Mandic, un politician pro-sârb şi pro-rus, ar avea 19,2%.

Este posibil ca rezultatele oficiale să fie publicate peste câteva zile, în aşteptarea unei proceduri de plângere.

Milo Djukanovic a ocupat funcţii politice de vârf în ţară timp de 33 de ani şi vrea să obţină un alt mandat de cinci ani.

Votul de duminică a avut loc pe fondul unei crize politice de un an, marcată de voturi de cenzură împotriva a două guverne separate şi de o dispută între parlamentari şi Djukanovic cu privire la refuzul preşedintelui de a numi un nou prim-ministru.

Joi, Djukanovic a dizolvat Parlamentul şi a programat alegeri anticipate pentru 11 iunie. O victorie în alegerile prezidenţiale ar spori şansele partidului câştigător la votul parlamentar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.