Alegătorii de la Colombes, la periferia Parisului, îşi exprimă duminică opţiunea cu ajutorul unei urne electronice, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afişajul legal în acest scrutin se află la intrarea în sală, cantina unei grădiniţe, transformată în secţie de votare în alegeri.

”Maşina” de votat propune trei opţiuni - asociate unui număr -, şi anume Emmanuel Macron, Marine Le Pen sau un vot în alb.

Votul se face prin apăsarea unui buton şi validarea opţiunii. Iar preşedintele secţiei anunţă, apoi, ”urna este închisă”.

Potrivit unui raport al Senatului din aprilie 2014, în Franţa 64 de comune folosesc maşini de votat în locul buletinelor de vot pe hârtie.

Pe de altă parte, mai multe personalităţi au votat deja.

Valérie Pécresse a votat la Vélizy-Villacoublay, în departamentul Yvelines.

Preşedinta Consiliului Regional al Ile-de-France, candidata Partidului Les Républicains (LR, dreapta) în aceste alegeri prezidenţiale nu a reuşit să depăşească pragul de 5% dintre voturile exprimate la primul tur.

Anne Hidalgo a votat tot la Paris.

Candidata Partidului Socialist (PS, stânga), care a obţinut în primul tur 1,75% dintre voturile exprimate, a votat în arondismentul al XV-lea.

Primarul Havre, Edouard Philippe, fostul premier al lui Emmanuel Macron, a votat în oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.