Partidul Dezvoltării şi Justiţiei (AKP, islamo-conservator, la putere) organizează pe 21 mai un congres extraordinar în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan candidează la conducerea formaţiunii, în urma victoriei în referendumul care-i consolidează puterile, scrie joi presa turcă, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restabilirea legăturilor dintre preşedinte şi partidul său este una dintre principalele dispoziţii ale reformei constitiuţionale aprobate prin referendum, pe 16 aprilie.

Postul de ştiri NTV şi cotidianul Hürriyet, care citează un reprezentant AKP, scriu că Erdogan va candida, în acest congres, la preşedinţia partidului, care se află la putere din 2002.

Erdogan, unul dintre fondadorii AKP, în 2001, a fost nevoit să renunţe la şefia partidului în 2014, după ce a fost ales preşedinte al Republicii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.