Cancelarul german Olaf Scholz subliniază marţi că menţinerea ajutării Ucrainei în războiul împotriva Rusiei este de importantă ”existenţială” pentru Uniunea Europeană, relatează AFP, după ce Germania a trimis Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro în vederea reparării şi modernizării reţelei energetice, relatează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această susţinere este ”de o importantă existenţială (...) pentru Ucraina, este clar, dar până la urmă şi pentru noi, în Europa”, a declarat Olaf Scholz într-un discurs în Bundestag, la Berlin.

El a pledat în faţa deputaţilor germani pentru a obţine mijloace bugetare importante în acest sens anul viitor.

Pe de altă parte, Germania a trimis Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 300 de miliaone de euro, în vederea reparării şi modernizării reţele energetice.

”Împreună ţinem luminle aprinse”, a anunţat ambsadorul Germaniei în Ucraina, Martin Jaeger.

Kievul se aşteaptă ca Rusia să-i bombardeze infrastructura energetică în această iarnă, ca anul trecut.

Ministerul britanic al Apărării anunţa săptămâna trecută că Moscova îşi consolidează storcurile de rachete de croazieră cu scopul de cauza pagube maxime în acet tip de atacuri,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.