O agenţie federală independentă, însărcinată cu probleme de etică în Statele Unite, i-a cerut lui Doald Trump să-l sancţioneze pe consilierul economic Peter Navarro, pe care-l acuză că şi-a încălcat obligaţiile prin poziţii partizane în timpul campaniei electorale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare adresată preşedintelui american în exerciţiu, Henry Kerner, directorul Office of Special Counsel (OSC), îl acuză pe Peter Navarro de faptul că a ”participat la activităţi politice ilicite” şi a încălcat astfel o lege care le interzice angajaţilor guvernamentali să apere în mod public anumite poziţii.

Într-un raport datat la 18 noiembrie, OSC arată că Peter Navarro l-a atacat pe candidatul democrat Joe Biden şi/sau pe partenera sa de cursă Kamala Harris de la sfârşitul lui mai la jumătatea lui decembrie în cel puţin şase interviuri televizate, în care vorbea în calitate de consilier al preşedintelui şi director al Biroului pentru Politica Industrială şi Comericală.

În document se mai arată că Peter Navarro, în vârstă de 71 de ani, şi-a folosit în numeroase rânduri contul pe Twitter pentru a-i ataca pe Joe Biden şi Kamala Harris, învingători în alegerile de la 3 noiembrie, atacându-le propunerile cu privire la relaţiile între Statele Unite şi China.

OSC precizează că Peter Navarro era la curent cu obligaţiile pe care le are şi că a fost notificat cu privire la aceste încălcări încă din iulie, dar că acesta a ales în mod intenţionat să ignore avertismentele.

Consilierul Casei Albe nu a dorit să reacţioneze faţă de raportul agenţiei.

Potrivit legii americane, el riscă sancţiuni disciplinare - de la o amendă demaximum 1.000 de dolari şi până la concediere.

Însă este puţin probabil ca Donald Trump să-l pedepsească pe Peter Navarro până la sfârşitul mandatului său, la 20 ianuarie.

OSC a denunţat şi alte încălcări ale membrilor administraţiei Trump ale legii care le interzice să ia poziţii partizane.

Este vorba despre fosta consilieră a miliardarului newyorkez Kellyanne Conway, împotriva căreia şeful său nua luat nicio măsură la vremea respectivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.