Agenţia americană National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) a contestat vineri mesajul National Weather Service din Birmingham, Alabama, care a contrazis afirmaţia falsă a lui Donald Trump referitor la traseul uraganului Dorian, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În weekendul trecut, când Dorian lovea Bahamas, preşedintele american a publicat numeroase mesaje pe Twitter. Într-unul dintre ele a avertizat că Alabama va fi afectat de uragan, lucru care nu fusese anunţat de serviciul meteorologic.

După 20 de minute, National Weather Service din Birmingham, Alabama, a publicat pe Twitter: „Alabama nu va fi în niciun fel afectat de Dorian. Repetăm, niciun impact al uraganului Dorian nu va fi resimţit în Alabama. Sistemul va rămâne departe, în est”.

Într-o declaraţie atribuită unui purtător de cuvânt anonim al NOAA, agenţia a spus că lui Trump i-au fost oferite informaţii din 28 august şi până luni că Dorian ar putea avea impact asupra statului Alabama.

„De miercuri, 28 august, până luni, 2 septembrie, informaţiile oferite de NOAA şi de National Hurricane Center preşedintelui Trump şi publicului arătau că vânturile cu putere de furtună tropicală provocate de uraganul Dorian ar fi putut avea impact asupra Alabamei. Acest lucru este clar demonstrat în avertizările 15 - 41, care pot fi consultate pe site-ul centrului”, se arată în comunicare. „Mesajul de duminică al National Weather Service din Birmingham a făcut referire la termenii absoluţi, incompatibili cu probabilităţile din cele mai bune previziuni disponibile la acel moment”.

Dan Sobien, preşedintele National Weather Service Employees Organization, a mustrat caracterizarea evenimentelor făcută de NOAA şi a apărat angajaţii agenţiei.

Uraganul Dorian a ucis peste 40 de persoane în Bahamas şi a devastat insula. Numărul deceselor este aşteptat să crească, sute de oameni fiind daţi dispăruţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.