Peste 708 milioane de doze de vaccin anticovid au fost administrate la nivel mondial, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei covid-19 în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

LONDRA FACE EFORTURI SĂ DEA ASIGURĂRI CU PRIVIRE LA ASTRAZENECA

Guvernul lui Boris Johnson depune eforturi să asigure populaţia de siguranţa vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, la o zi după ce a anunţat  anunţat că vaccinul este rezervat persoanelor în vârstă de peste 30 de ani, ca măsură de precauţie.

Toate vaccinurile împotriva covid-19 folosite în Regatul Unit sunt ”lipsite de pericol pentru toate vârstele”, însă, din cauza unui risc ”extrem de rar” de formare a unor cheaguri de sânge, persoanelor în vârstă de până la 30 de ani li se propune să se vaccineze cu vaccinurile anticovid Moderna sau Pfizer-BioNTech, a anunţat ministrul Sănătăţii Matt Hancock, care a făcut turul tuturor platourilor de filmare joi.

VACCINUL ASTRAZENECA-OXFORD, RESTRICŢIONAT ÎN FILIPINE

Ministerul filipinez al Sănătăţii a anunţat joi suspendarea vaccinării cu vaccinul AstraZeneca a persoanelor în vârstă de până la 60 de ani, în urma confirmării unei legături rare cu formarea unor cheaguri de sânge.

700 DE MILIOANE DE DOZE

Cel puţin 708,4 milioane de doze de vaccin împotriva covic-19 au fost administrate în lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP joi, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României) pe baza unordate oficiale.

Aproape întreaga planetă a început să vaccineze - 95% din omenire locuieşte în ţări care şi-au lansat campaniile de vaccinare.

Însă inegalităţi puternice continuă să existe între ţări ”cu venit mare” potrivit definiţiei Băncii Mondiale (BM), care concentrează peste jumătate dintre dozele administrate în lume, şi ţări ”cu venit mic”, în care s-au administrat 0,1% dintre doze.

”RECORD” DE MORŢI ÎN POLONIA

Polonia a anunţat joi 954 de morţidin cauza covid-19 - un bilanţ zilnic record -, iar bilanţul total al morţilor a crescut la 56.659, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Acest număr mare de decese este cauzat de întârzieri de înregistrare în perioada paştelui şi este vorba despre o cumulare a morţilor din câteva zile, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului.

PESTE DOUĂ MILIOANE DE CAZURI ÎN IRAN

Iranul a depăşit pragul de două milioane de contaminăricu noul coronavirus, pe fondul unei accelerări a epidemiei.

Epidemia s-a soldat cu 63.884 de morţi din cauza covid-19 dintr-un total de 2.006.934 de contaminări, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, Iranul a înregistrat 22.586 de cazuri confirmate de covid-19, un nou ”record”.

PRIMAR GERMAN, SUSPENDAT

Edilul unui oraş din centrul Germaniei a fost suspendat temporar din funcţie de către Consiliul Muncipal, din cauză că s-a vaccinat în ianuarie împotriva covid-19, fără să facă parte din populaţia prioritară.

Bernd Wiegand, în vârstă de 64 de ani, prmarul Halle, o localitate situată în landul Saxonia Anhalt, s-a  vaccinat în ianuarie, când erau prioritare persoane în vârstă.

ROLAND-GAROS, AMÂNAT

Turneul de tenis Roland-Garros, care urma să se desfăşoare în perioada 23 mai-6 iunie, la Paris, a fost amânat cu o săptămână, a anunţat joi Federaţia Franceză de Tenis (FFT).

Meciurile principale ale turneului urmează să se desfăşoare în perioada 30 mai-13 iunie, ceea ce ar putea permite primirea unui număr mai important de spectatori, în cazul în care restricţii sanitare impuse din cauza pandemiei covid-19 sunt relaxate.

FĂRĂ MASCĂ LA PLAJĂ, ÎN SPANIA

În Spania, persoane care se duc la plajă nu mai sunt obligate să poarte mască de protecţie, ”dacă rămân într-un anumit loc şi respectă o distanţare minimă de 1,5 metri faţă de persoane care nu locuiesc sub acelaşi acoperiş cu ele”, a anunţat Ministerul Sănăttăţii.

O lege care impune purtarea măştii în mod permanent, inclusiv la masă, a provocat un val de condamnări, înaintea sezonului turistic.

PESTE 2,89 DE MILIOANE DE MORŢI

Pandemia s-a soldat cu 2,89 de milioane de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP pe baza unor surse oficiale.

Statele Unite sunt ţara cu cei mai mulţi morţi din cauza covid-19 (559.117), urmate de Brazilia (340.776), Mexic (205.598), India (166.862) şi Regatul Unit (126.927).

Aceste date sunt în mod global subevaluate. Ele au la bază bilanţuri zilnice prezentate de către autorităţi naţionale şi nu includ reevaluări care au la bază date statistice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.