Operaţiunile s-au reluat pe aeroportul din Geneva, închis timp de mai multe ore din cauza unui avion privat care s-a împotmolit, anunţă aeroportul pe site, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroportul din Geneva este al doilea cel mai important din Elveţia, după cel din Zurich, şi este un hub important al companiei low-cost Easy Jet.

”Din cauza unor condiţii meteorologice nefavorabile în ultimele zile, terenul este într-o stare de umiditate avansată. Un avion s-a împotmolit”, a anunţat miercuri seara, către ora locală 22.00 (23.00, ora României), aeroportul din Geneva.

La Geneva şi în regiunea în care se află oraşul au avut loc ploi importante în ultimele zile.

Pista a fost redeschisă după o intervenţie a pompierilor.

Incidentul nu s-a soldat cu răniţi, însă a paralizat aeroportul începând de miercuri seara, la ora locală 18.30 (19.30, ora României), conducând la suspendarea tuturor zborurilor, atât la plecare, cât şi la sosire.

Din cauza unor măsuri împotriva zgomotului, pentru a nu deranja vecinii aeroportului, decolările şi aterizările zborurilor necomerciale dun autorizate la Geneva între ora locală 6.00 (7.00, ora României) şi ora locală 22.00 (23, ora României).

Zborurile comerciale sunt permise începând de la ora locală 6.00 (7.00, ora României) şi miezul nopţii (1.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.