Autorităţile ruse i-au desemnat drept ”extremişti şi terorişti” pe administratorii unui bar arestaţi recent cu privire la ”extremism LGBT”, primul dosar penal din acest motiv, în plină represiune a minorităţilor sexuale din Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei notiţe a Serviciului rus de informaţii financiare, pe care AFP scrie că a consultat-o sâmbătă, Diana Kamilianova, în vârstă de 28 de ani, şi Aleksandr Klimov, în vârstă de 21 de ani, au fost plasaţi pe lista persoanelor declarate ”teroriste şi extremiste” - înainte de proces.

În noiembrie 2023, Curtea Supremă rusă a interzis ”mişcarea internaţională LGBT” ca ”extremistă”, o formulare vagă, care deschide uşa unor pedepse aspre

În baza acestei interdicţii, Diana Kamilianova şi Aleksandr Klimov, administratora şi, respectiv, directorul artistic al barului ”Pose” din oraşul Orenburg, au fost arestaţi în martie şi acuzaţi de ”extremism”.

Ei riscă zece ani de închisoare.

La 9 martie, poliţişti au efectuat, în timpul nopţii, o descindere în bar.

O înregistrare video a scenei surprindea persoane lungite pe jos, cu faţa la pământ şi cu mâinile pe cap.

Preşedintele rus Vladimir Putin este un promotor vechi al ”familiei”, ”valorilor tradiţionale” şi religiei, împotriva unui Occident pe care-l prezintă ca ”decadent”.

Însă, de la invazia Ucrainei, la 24 februarie 2022, autorităţile ruse reprimă tot mai puternic minorităţile sexuale.

O lege interzice în Rusia, din 2013, ”propaganda” ”relaţiilor sexuale netradiţionale” în rândul minorilor.

Această legislaţie a fost lărgită în mod considerabil la sfârşitul lui 2022 şi interzice în prezent orice formă de ”propagandă” a lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor în presă, pe Internet, în cărţi şi filme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.