Preşedintele Joe Biden consideră că Houthi sunt un „grup terorist”, denumire pe care administraţia sa a ridicat-o organizaţiei, dar pe care ia în considerare să o aplice din nou, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că sunt”, a spus Biden când a fost întrebat dacă este dispus să-i numească pe houthi grupare teroristă.

Biden le-a spus mai târziu reporterilor din Allentown, Pennsylvania, că este irelevant dacă administraţia sa face oficial această încadrare. El a precizat că SUA şi alte naţiuni vor riposta oricum la atacurile lor din Marea Roşie.

„Este irelevant dacă sunt desemnaţi”, a declarat Biden. „Am creat un grup de naţiuni care vor spune că dacă continuă să acţioneze şi să se comporte aşa cum o fac, noi vom riposta”, a adăugat el.

Întrebat despre faptul că unii democraţi au spus că ar fi trebuit să solicite aprobarea Congresului pentru atacurile asupra ţintelor Hourhi din Yemen, Biden a respins obiecţiile lor.

„Ei greşesc şi am trimis în această dimineaţă când au avut loc atacurilor exact ce s-a întâmplat”, a susţinut preşedintele Biden.

În 2021, administraţia Biden a anulat decizia administraţiei Trump de a-i desemna pe rebelii Houthi din Yemen ca organizaţie teroristă străină.

Vineri, Casa Albă a reiterat că ia în calcul desemnarea Houthi ca grupare teroristă, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, precizând  că nu a fost luată nicio decizie şi că nu poate oferi un termen legată de durata procedurii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.