Aderarea Ucrainei la NATO va avea consecinţe ”foarte negative” asupra securităţii europene, ameninţă luni preşedinţia rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aderarea Ucrainei la NATO va avea sonsecinţe foarte, foarte negative asupra întregii arhitecturi de securitate europeană”, subliniază un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Ea va constitui totodată o ameninţare absolută la adresa ţării noastre, ceea ce va cere o reacţie clară şi fermă din partea noastră”, a continuat Peskov.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre NATO se reunesc marţi şi miercuri în Lituania, la un summit care urmează să fie dominat de reacţia Alianţei Nord-Atlantice faţă de intervenţia militară a Rusiei în Ucraina şi de cererea de aderare a Ucrainei la blocul militar din Occident.

Preşedintele ucraineran Volodimir Zelenski - care urmează să fie prezent la summit - a anunţat că nu se aşteaptă ca Ucraina să adere la NATO înaintea de sfîrşitul războiului.

Însă el şi-a exprimat speranţa ca summitul NATO să dea un ”semnal clar” Ucrainei.

Vladimir Putin a criticat în multe rânduri o extinderea a NATO către est şi acuză membrii Alianţei Nord-Atlantice de faptul că participă la Războiul din Ucraina prin faptul că dau armament Kievului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.