Şase locuinţe, 14 gospodării, un dispensar medical şi o farmacie din localitatea Rebricea, judeţul Vaslui, au fost inundate, sâmbătă după-amiază, în urma unei ploi torenţiale. Un copil şi bunica sa au fost evacuaţi din casă, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din locuinţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ploaie torenţială căzută în cursul după-amiezii de sâmbătă în nordul judeţului Vaslui a inundat zona centrală a localităţii Rebricea după ce torenţii s-au adunat de pe versanţii din împrejurimile satului. Astfel, apa a intrat în şase locuinţe şi 14 gospodării, precum şi în dispensarul medical şi farmacia din singurul bloc de locuinţe din comună.

De asemenea, a fost inundat şi subsolul imobilului, autorităţile intervenind pentru evacuarea apei.

”Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, sprijinit de pompierii militari, intervine pentru evacuarea apei din casele şi blocul afectat de inundaţii. Avem un copil şi cu bunica sa care au fost evacuaţi din casă, fiind cazaţi temporar la o familie de aici din sat. Din păcate, a fost o rupere de nori peste sat şi care a condus la această situaţie nefericită”, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro primarul comunei Rebricea, Valerică Radu.

Alte două locuinţe din zona Gară a oraşului Negreşti au fost inundate în urma ploii torenţiale de sâmbătă, fără a se impune evacuarea unor persoane.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii pe râul Tutova, în judeţele Bacău şi Vaslui, şi o atenţionare cod portocaliu pentru râul Bârlad, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de sâmbătă până duminică, la ora 06.00, se pot produce inundaţii pe râul Tutova, în bazin hidrografic din amonte de acumularea Cuibul Vulturilor, în judeţele Bacău şi Vaslui. Inundaţii se pot produce în special în amonte de staţia hidrologică Rădeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.