Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la trei garsoniere şi pe holul unui bloc din Bârlad, judeţul Vaslui, unde erau depozitate mai multe deşeuri. Peste 70 de locatari au ieşit singuri din clădire, alţi 40 fiind evacuaţi de pompieri. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una fiind transportată la spital. Focul ar fi fost pus intenţionat, afirmă pompierii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit ISU Vaslui, incendiul a izbucnit la trei garsoniere şi pe holul etajului trei al unui bloc de locuinţe din municipiul Bârlad, în zona bulevardului Epureanu.
 
Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje specializate, acolo ajungând şi o ambulanţă tip B aparţinând SAJ Vaslui.
 
FOTO: ISU Vaslui
FOTO: ISU Vaslui
 
”La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul etajului trei, cel putin trei garsoniere fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, incendiul se manifesta violent şi pe holul imobilului, acolo fiind depozitată o mare cantitate de deşeuri. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, peste 70 de locatari se autoevacuaseră. Pompierii militari au evacuat 40 de persoane, două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale. O persoană a fost transportată la UPU Bârlad, aceasta acuzând probleme cardiace. O a doua persoană a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, ulterior aceasta refuzând transportul la spital”, a precizat sursa citată.
 
FOTO: ISU Vaslui
FOTO: ISU Vaslui
 
Pompierii au intervenit mai bine de două ore pentru lichidarea tuturor focarelor, evacuarea gazelor toxice şi a fumului, evacuarea gunoaielor depozitate pe hol, precum şi pentru limitarea scurgerilor de gaze naturale.
 
”După lichidarea incendiului s-a constatat că 10 garsoniere au fost degradate de incendiu, tencuaiala pe holuri fiind degradată pe o suprafaţă de cel puţin 200 de metri pătraţi. De asemenea, au fost degradate instalaţiile electrice, de cablu TV,  precum şi trei contoare de gaze naturale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acţiunea intenţionată a unei persoane”, a arătat ISU Vaslui.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.