Poliţiştii din judeţul Vâlcea au găsit, în urma unui control pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane, 40 de porci care erau transportaţi de un bărbat cu o autoutilitară, fără a avea documente de provenienţă şi transport. Animalele au fost confiscate şi eutanasiate de specialiştii DSVSA Vâlcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Vâlcea, poliţiştii din oraşul Călimăneşti au oprit pentru control, vineri, în comuna Sălătrucel, o autoutilitară condusă de un bărbat de 30 de ani, din judeţul Dâmboviţa.

În autoutilitară au fost găsiţi 40 de porci, de diferite greutăţi, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă şi transport.

Specialiştii din cadrul DSVSA ajunşi la faţa locului au procedat la confiscarea, eutanasierea şi îngroparea suinelor. Totodată au fost recoltate probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic.

Bărbatul a fost amendat cu 720 de lei şi a fost întocmit un dosar penal pentru răspândirea bolilor la animale sau plante.

Poliţiştii vâlceni acţionează împreună cu specialişti ai DSVSA Vâlcea pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului pestei porcine africane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.