Douăsprezece autoturisme sunt blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Tulcea, iar în ajutorul celor aflaţi în aceste maşini intervin pompierii, dar şi utilaje de deszăpezire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Reprezentanţii ISU Tulcea au menţionat că şapte bărbaţi au fost preluaţi de pe drumul Cataloi – Nalbant din două autoturisme şi o autoutilitară. 
“Şapte bărbaţi preluaţi de pompierii tulceni de pe drumul Cataloi - Nalbant din două autoturisme şi o autoutilitară de transport pâine. Aceştia se află în siguranţă în autospeciala de pompieri şi urmează să fie duşi în localitatea Cataloi unde vor fi adăpostiţi de autorităţile locale”, au precizat pompierii.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că toate drumurile din judeţul Tulcea au fost închise, în urma prelungirii codului roşu de vânt puternic până la 16:00.
În dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, până la ora 10.00, au fost înregistrate peste 70 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care au semnalat cu precădere copaci şi crengi rupte de vânt care au blocat căi de acces, drumuri naţionale şi judeţene ori au căzut pe autoturisme. 
“De asemenea au fost semnalate şi situaţii în care pe drumurile naţionale şi judeţene au rămas blocate autoturisme ori nu au putut înainta din cauza depunerilor de zăpadă, vizibilităţii reduse ori a viscolului. În acest moment se intervine în două situaţii pentru deblocarea mai multor autoturisme. În zona localităţii Agighiol au fost semnalate nouă autoturisme blocate, iar în zona localităţilor Cataloi - Nalbant, trei autoturisme”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea. 
Pompierii au precizat că în cele două cazuri se intervine cu câte o autospecială, iar în sprijinul pompierilor se află şi utilaje de deszăpezire ale Drumurilor Naţionale şi Judeţene
De asemenea, 44 de localităţi nu au energie electrică. 
Totodată, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 12 copaci puşi la pământ de vântul puternic, atât în municipiul Tulcea cât şi în judeţ. 
“Până la această oră nu au fost semnalate victime ori pagube materiale însemnate”, a precizat sursa citată.
Totodată, locuitorii judeţului Tulcea au primit un mesaj RO-Alert de avertizare şi informare în contextul prelungirii codului roşu de viscol puternic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.